Workshop composteren

Datum: Zaterdag 20 april van van 10:00 tot 16:00 uur

Workshop composteren

Composteren met reststromen uit de tuin en uit de keuken is helemaal van deze tijd. Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in composteren en daarmee het sluiten van de natuurlijke kringloop. Bij Pluktuin Amstelveen zijn wij continue bezig om ons verder te ontwikkelen. Daarom zijn wij blij dat Siemen Cox & Emmy Boele van Compostandig deze workshop bij ons komen geven!

Composteren is een belangrijke schakel in het voeden van het bodemleven in je tuin. Het gebruik van goede compost zorgt voor gezonde en sterke planten en voedzame groenten. Daarmee is het voor liefhebbers van de siertuin en de moestuin van toegevoegde waarde om de beginselen van het composteren te beheersen.

Alhoewel het composteerproces relatief makkelijk is, luistert het nauw. Het is echter minder lastig dan je misschien denkt. Siemen & Emmy laten je zien hoe je op een overzichtelijke manier met minimale arbeid de mooiste compost maakt.

Andere belangrijke informatie

  • Locatie Pluktuin Amstelveen
  • Zaterdag 20 april van 10:00 tot 16:00.
  • We hebben ruimte voor maximaal 15 personen.
  • Inbegrepen: Uitgebreide en luxe vegetarische lunch. De hele dag schenken wij koffie en thee. Gratis parkeren.
  • Workshop prijs: €75,-  geef je via dit formulier op

    Over de docent

    De workshop wordt gegeven door compostbode Siemen. Hij is al sinds zijn eerste cursus permacultuur in 2009, gefascineerd door de natuurlijke kringloop. In 2013 bracht hij die kennis tot uitvoering in zijn bedrijf rotterzwam. In 2021 begon hij Compostandig omdat composteren zijn eerste liefde is op het gebied van duurzaamheid. Hij wordt bijgestaan door zijn collega Emmy Boele. Zij is tuinder, natuurenthousiasteling en compostbode. Naast haar werk voor The Pollinators en Bloei Bos Akker ‘t Puntske werkt zij ook voor Compostandig.