Workshop composteren

Datum: op aanvraag

Zaterdag 20 april hebben wij de eerst workshop composteren op de tuin georganiseerd. De workshop was echt MEGA interessant, praktisch en op zo’n manier in elkaar gezet waardoor het  voor iedereen ook direct toepasbaar is thuis. Zou je zelf ook deze workshop willen volgen, meer willen weten hoe het proces composteren in zijn werk gaat en hoe je zo’n composthoop bouwt?  Als je een groep van minimaal 10 deelnemers bij elkaar kunt krijgen geef het aan en we verzorgen nog zo’n leuke dag. Of geef aan dat je geïnteresseerd bent in deze workshop. Nadat voldoende geïnteresseerden aan hebben gegeven dat ze deze workshop willen volgen volgt er een voorstel voor een datum en kan de workshop doorgaan!

Workshop composteren

Composteren met reststromen uit de tuin en uit de keuken is helemaal van deze tijd. Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in composteren en daarmee het sluiten van de natuurlijke kringloop. Bij Pluktuin Amstelveen zijn wij continue bezig om ons verder te ontwikkelen. Daarom zijn wij blij dat Siemen Cox & Emmy Boele van Compostandig deze workshop bij ons komen geven!

Composteren is een belangrijke schakel in het voeden van het bodemleven in je tuin. Het gebruik van goede compost zorgt voor gezonde en sterke planten en voedzame groenten. Daarmee is het voor liefhebbers van de siertuin en de moestuin van toegevoegde waarde om de beginselen van het composteren te beheersen.

Alhoewel het composteerproces relatief makkelijk is, luistert het nauw. Het is echter minder lastig dan je misschien denkt. Siemen laat je zien hoe je op een overzichtelijke manier met minimale arbeid de mooiste compost maakt.

Andere belangrijke informatie

  • Locatie Pluktuin Amstelveen
  • We hebben ruimte voor maximaal 15 personen.
  • Inbegrepen: start met koffie/ thee en wat lekkers en lunch. Gratis parkeren.
  • Workshop prijs: €55,-  geef je via dit formulier op

    Over de docent

    De workshop wordt gegeven door compostbode Siemen. Hij is al sinds zijn eerste cursus permacultuur in 2009, gefascineerd door de natuurlijke kringloop. In 2013 bracht hij die kennis tot uitvoering in zijn bedrijf rotterzwam. In 2021 begon hij Compostandig omdat composteren zijn eerste liefde is op het gebied van duurzaamheid.